Beyoğlu’nu Tanıyalım

İstanbul’un en ünlü yeri neresidir diye sorulsa akla gelen ilk cevaplardan biri Beyoğlu olur. İstanbul’un görülmesi gereken birçok yerine ev sahipliği yapan Beyoğlu, bu sebeple hiç bitmeyen bir ziyaretçi akınına uğrar. Tarihi caddeleri, kültür ve sanatla bütünleşen yapısı, etkileyici mimarisi ve alışveriş bakımından zengin seçenekleriyle hem yerli hem yabancı turistin en çok rağbet gösterdiği semtlerden Beyoğlu’nda mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazılarını, bu yazıda sizler için listeledik.

Beyoğlu’nda Gezilecek Yerler

Taksim, Galata ve Karaköy gibi ünlü semtleriyle Beyoğlu, İstanbul’un en popüler ilçelerinden biri konumundadır. Beyoğlu’nun gezilecek birbirinden etkileyici semtlerinde İstiklal Caddesi, Galata Kulesi ve Taksim Meydanı gibi tarihi mekanları görebileceğiniz gibi eğlence adına da birçok farklı mekanla karşılaşabilirsiniz. Merkezi konumu sebebiyle de ulaşımı oldukça kolay olan Beyoğlu’nu İstanbul’a gelen herkes görmeli. İşte Beyoğlu’nda gezilecek yerler arasından öne çıkanlar…

İstiklal Caddesi

Tünel ile Taksim Meydanı arasında uzanan İstiklal Caddesi, Beyoğlu’nun simgesidir. Türkiye’nin en ünlü caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi’nin, 24 saat boyunca eğlencesi ve hayatı durmaksızın devam eder. Kafeleri, barları, restoranları, alışveriş merkezleri ve sanat müzeleriyle bu cadde çeşitli seçenekleri ziyaretçilere sunar. İstiklal Caddesi’nde, Galatasaray Lisesi gibi Türkiye’nin önemli ve eski kurumlarını da görebilirsiniz. Ayrıca caddede alışveriş yapmak isterseniz Tarihi Meşhur Beyoğlu Çikolatacısı’na uğrayarak tatlı alışverişinizi en iyi yerden yapabilirsiniz. İstiklal Caddesi’ne gelmişken görmenizi önerdiğimiz yerler ise şunlardır:Madame Tussauds Balmumu MüzesiMadame Tussauds Balmumu Müzesi, İstiklal Caddesi’ne uğrayan herkesin görmesi gereken bir yer. Madame Tussauds Balmumu Müzesi’nde hem dünyaca ünlü kişilerin hem de Türkiye’nin ünlülerinin gerçeğine oldukça benzeyen heykellerini görebilirsiniz.Ünlü PasajlarBeyoğlu’nun olmazsa olmazlarından biriyse pasajlarıdır. Alışveriş yapabileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz ve sahaflarını gezebileceğiniz pasajlar arasında Atlas Pasajı, Hazzapulo Pasajı ve Halep Pasajı bunlardan birkaçıdır. Çiçek Pasajı’ysa hiç şüphesiz pasajlar arasında en ünlülerindendir. Çiçek Pasajı’nda harika fotoğraflar çekebilir ve meyhanelerinde eğlenebilirsiniz. St. Antuan Katolik Kilisesi İstiklal Caddesi ayrıca birçok dini yapıya da sahiptir. Bu dini yapıların en ünlülerinden bir tanesi St. Antuan Katolik Kilisesi’dir. 1912’de İtalyan Neo-gotik stilinde inşa edilen bu kilise, İstanbul’un en görkemli yapılarından biridir. Ayrıca İstanbul’un en büyük ve cemaati en kalabalık Katolik kilisesidir. Kilise, Galatasaray Lisesi tarafından Tünel’e doğru giderken sol tarafta bulunur.Fransız Sokağı ve Asmalımescit Caddeyi gezerken Fransız Sokağı ve Asmalımescit gibi popüler mekanlara da uğramanızı tavsiye ederiz. Fransız Sokağı, Galatasaray Lisesi’nin arkasında bulunur. Fransız kültürünü yansıtmayı hedefleyen binalar ve kafelerle çevrili olan bu sokak, eğlenmek ve otantik kafelerde oturup rahatlamak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Asmalımescit ise Beyoğlu gece hayatının önemli duraklarındandır.

Taksim Meydanı

Caddenin sonunda sizi bekleyen Taksim Meydanı, İstanbul’un en ünlü meydanlarından birisidir. Nostaljik tramvay hattı, etrafında bulunan lokanta, eğlence ve sanatsal yerleriyle turistlerin en çok ziyaret ettiği noktalardan biridir. Meydanın ortasında İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica tarafından yapılan Taksim Cumhuriyet Anıtı’nı görebilirsiniz. Meydanın sembolü haline gelen bu anıt haricinde meydanın önemli bir konumunda olan Aya Triada Kilisesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Caddeyi ve meydanı gezdikten sonra Gezi Parkı’nda dinlenerek gezinin yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

Galata

Beyoğlu’nun bir başka sevilen semtiyse Galata’dır. Galata semti, Tünel ile Karaköy arasında yer alır. İstanbul’un kültürel izlerini en iyi yansıtan semtlerden biri olan Galata, tarihte Cenevizlilerin ve Hristiyan ailelerin yaşadığı bir bölgeydi. Günümüzde, yeni açılan kafeler ve mekanlar sayesinde halkın ve turistlerin oldukça tercih ettiği bir yer haline geldi. Galata’da gezilecek yerler ise başlıca şunlardır: Galata Kulesi Galata Kulesi sadece Beyoğlu’nun değil, ayrıca İstanbul’un da en önemli sembollerinden biridir. Boğaz’ın her yerinden görülen bu kulenin tarihi, 6. yüzyıla dayanır. 507 yılında Bizans İmparatoru Anastasius tarafından fener kulesi olarak yaptırılan bu yapı, tarih boyunca farklı amaçlar için kullanılmış. Kanuni Sultan Süleyman döneminde 16. yüzyıla kadar hapishane, 19. yüzyıla kadar da rasathane olarak kullanılmıştır. Günümüzdeyse bu kule, İstanbul’un panoramik manzarasını ziyaretçilere sunmak için kullanılıyor. Kuleden Haliç, Tarihi Yarımada ve Adalar dahil birçok manzarayı görmeniz mümkün. Galata Kulesi’nde ayrıca Galata Tower Restaurant adında bir lokanta da mevcut.Kuledibi Galata Kulesi’nin bulunduğu yer ve çevresi Kuledibi olarak geçer. Kuledibi’nde kahvelerinizi içip Galata Kulesi’nin manzarasını izleyebileceğiniz, bol bol fotoğraflarını çekebileceğiniz ve rahat zaman geçirebileceğiniz pek çok kafe ve restoran bulunur. Çevrede yer alan hediyelik eşya dükkanlarını da gezerek Beyoğlu anılarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. Galip Dede Caddesi Galata Kulesi çevresinden İstiklal Caddesi’ne çıkmak istiyorsanız Galata’nın en hareketli caddesinden geçmeniz lazım. Bu cadde aynı zamanda Karaköy’e de iner. Galip Dede Caddesi üzerinde hediyelik eşya bakabileceğiniz bir sürü dükkân bulunmaktadır. Alışveriş için oldukça uygun olan caddede sanat galerileri ve müzik dükkanlarını da görebilirsiniz.

Karaköy

Beyoğlu’nun en ünlü semtlerinden bir diğeri ise Karaköy’dür. Haliç girişinde yer alan bu semt; deniz kenarındaki kafeleri, iş hanları, butikleri ve hareketli yaşamıyla ünlüdür. Karaköy’de kaçırmamanız gerekenlerden bazıları ise şunlardır: Galata Köprüsü Karaköy ile Eminönü’nü birbirine bağlayan bu köprü, İstanbul’un sembollerinden biridir. Karaköy’e geldiğinizde Tarihi Yarımada’ya geçmek istiyorsanız Galata Köprüsü’nü yürüyerek Tarihi Yarımada’ya ulaşabilirsiniz. Bu yürüyüş, boğaz manzarasının tadını çıkarmanız için de bir fırsat olacaktır. Ayrıca köprünün altında yer alan birçok balık restoranında da boğaza karşı yemek yiyebilirsiniz. Karaköy- Beyoğlu Tarihi Füniküler Hattı Karaköy’den Eminönü’ne geçişte Galata Köprüsü’nü kullanabileceğiniz gibi Karaköy’den Beyoğlu’na geçişlerde de bu yeraltı metrosunu kullanabilirsiniz. 90 saniyede Karaköy’le Beyoğlu’nu bağlayan Tünel, dünyanın en eski ikinci yeraltı toplu taşıma sistemidir. Karaköy’den Beyoğlu’na geçmek isteyenlere Tünel’i kullanmalarını tavsiye ederiz. İstanbul Modern Sanat Müzesi Karaköy’de sahil kenarına kurulu olan İstanbul Modern, Türkiye’nin modern sanat anlamında ilk ve hala en popüler müzesidir. Ana koleksiyon ve geçici koleksiyonları olan müze, modern sanat için önemli eserleri sergileyerek sanatsever bir nesil yetiştirmeyi hedefliyor. 2021’e kadar geçici olarak Asmalımescit mahallesine taşınmış olan müzeyle ilgili detaylı bilgileri İstanbul’da Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Müzeler adlı içeriğimizde bulabilirsiniz. Kamondo Merdivenleri Bankalar caddesiyle Banker sokağını birleştiren bu merdivenler, art nouveau üslubuyla 1850’li yıllarda inşa edildi.
Kamondo Merdivenleri, estetik görünümleri sebebiyle özellikle fotoğraf çekmek isteyen kişilerin gün boyu uğrak noktası…